10 mei 2023: Moederschap ...

Als ik iets vooraf heb onderschat, is het wel het moederschap. Dat bleek echt veel dynamischer te zijn en veel meer van mij te vragen voor wat betreft mijn eigen ontwikkeling, dan ik ooit vooraf had kunnen bedenken. Als ik mensen hoorde zeggen: “geniet er maar van want ze zijn zo groot” dacht ik “nah, dat valt wel mee, toch? Maar ik had al snel door dat zij gelijk bleken te hebben.

En dat mijn eigen ontwikkeling als mens, juist door het uitdagende moederschap, in zo’n enorme stroomversnelling zou komen, daar was ik niet op voorbereid. Ik werd opeens regelmatig aangesproken op kwaliteiten die tot dan toe toch wat onderbelicht waren gebleven. Mijn intuïtie bijvoorbeeld en lichaamsbewustzijn.Lees verder ...

30 november 2022: Als je rondjes aan het draaien bent ...

Mijn goede daad van vandaag heb ik weer verricht, en wat geniet ik daarvan. Ik was vanmiddag halverwege mijn wandeling, bij het punt waar ik normaliter omkeer om terug te wandelen naar huis, toen er een open cabrio aan kwam rijden met een hippe dame achter het stuur.

Omdat ze vaart minderde, vermoedde ik dat ze iets wilde vragen. Ik boog mij naar haar toe en inderdaad, ze wilde dolgraag weten hoe ze bij Grand Café Bellevue kon komen want ze was al een kwartier rondjes aan het rijden. De navigatie leidde haar niet naar waar ze moest wezen en voorbijgangers wisten het haar blijkbaar ook niet uit te leggen.

Benieuwd naar het vervolg, lees dan hier verder ...

14 september 2022: Geef hem of haar de ruimte ...

Een tijdje terug heb ik een blog gelezen waar op een mooie manier het belang van vrije ruimte ter sprake is gekomen. Soms hebben coaches en counselors namelijk de neiging om koste wat kost iemand met goede raad te willen ondersteunen en helpen. Terwijl als puntje bij paaltje komt, de cliënt - daarbij uiteraard gesteund door zijn/haar coach - toch echt zelf de cruciale stappen dient te zetten.

Zo kreeg Pierre van zijn opa ooit het destijds onmogelijk klinkende advies om eigenlijk nog maar een ding te doen: de hopeloze situatie letterlijk maar eens los te laten en zijn bijzondere "client" de vrije ruimte te geven.

Benieuwd naar het hele verhaal, lees dan hier verder ...

Datum vandaag
vr. 14-06-2024